آموزش کار با کنسول جستوجوی گوگل در جهت بهینه سازی سایت (5)

خانه / سئو / آموزش سئو / آموزش کار با کنسول جستوجوی گوگل در جهت بهینه سازی سایت (5)
5 / 5
1
آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

آموزش کار با کنسول جستوجوی گوگل در جهت بهینه سازی سایت (5)

5 / 5
1

می خواهید از اطلاعات مربوط به بازدیدها، ترافیک و بازخوردهای کاربران نسبت به محتو سایت خود  سر درآورید اما از اعداد و اصطلاحات عجیب و غریب کنسول گوگل سر در نمی آورید؟ بارها وارد کنسول گوگل شده اید اما چیزی دستگیرتان نشده است و می خواهید هزینه های اضافی برای آنالیز این اطلاعات به کارشناسان دهید؟ دست نگه دارید! خود شما می توانید با استفاده از سری آموزشی کار با کنسول گوگل استاد تمام این سرویس شوید و نه تنها خودتان اطلاعات موجود را آنالیز کنید بلکه بهتر از هر کسی برداشت های مختلف و متعددی از این اطلاعات داشته باشید.

در بخش چهارم آموزش تصویری وبمستر تولز گوگل با تمام زیرمجموعه های بخش Search Traffic آشنا شدید. بخشی که با توجه به اطلاعات جامعی که درباره ترافیک سایت به ما می دهد یکی از کلیدی ترین و محبوب ترین قسمت های کنسول گوگل شناخته می شود. سایر بخش های کاربردی که لازم  است به وسیله کار با کنسول گوگل در جهت بهینه سازی سئو سایت با آن ها آشنا شوید در این مطلب منتظر شما هستند!

آموزش کامل گوگل وبمستر تولز به صورت تصویری و کامل

آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

آشنایی با بخش Google Index

به دنبال این هستید بدانید قطعا مطالب شما توسط گوگل دیده می شود و بالاخره در جایی از نتایج گنجانده خواهد شد؟ نگران این هستید مبادا کدهای CSS بلاک شده باشد یا این که لازم باشد URL های سایت حذف یا اصلاح شوند؟ بخش Google Index کلید طلایی پاسخ به تمام ابهامات، سوالات و رفع نگرانی های شما است!

به غیر از این اطلاعات داده های بخش Google Index حالت آموزشی دارند. مثلا اگر شما به دنبال چگونگی جبران افت رتبه سایت به دلیل محتواهای کوتاه هستید Google Index گام به گام شما را با استانداردهای گوگل آشنا می سازد.

مطلب پیشنهادی  استفاده اصولی از عناصر h1 تا h6 مطابق با استاندارد 2018

توجه: بخش Content Keywords که تا چندی پیش زیرمجموعه Google Index بود در نوامبر 2016 بالاخره از کنسول گوگل حذف شد.

اطلاعاتی که در Google Index درباره سایت خود به دست می آورید در چند دسته مختلف قابل مشاهده هستند:

  • Index Status
  • Blocked Resources
  • Remove URLs

استفاده از داده های بخش Index Status

Index Status در واقع گزارشی از وضعیت URL سایت شما از دید گوگل در یک سال گذشته است. وبمستران از گزارش Index Status برای مشاهده شکاف های مربوط به ایندکس شدن سایت خود استفاده می کنند. در واقع کار با کنسول گوگل به کاربران نشان می دهد که تا چه حد خوش شانس بوده اند و URL آن ها با موفقیت توسط گوگل ابندکس شده است. اما چه طور باید از این سرویس استفاده نمود؟

مهم ترین کاری که باید انجام دهید این است که ببینید آیا تعداد صفحاتی که در گزارش Index Status ایندکس شده اند با صفحات فرود یا لندینگ پیج های شما همخوانی دارد یا نه. در صورتی که تطابقی بین آمار وجود نداشته باشد یعنی فرآیند ایندکس شدن صفحات به خوبی صورت نمی گیرد.

کشف حفره های موجود در گزارش Index Status

برای پیدا کردن این مشکلات به این شکل عمل کنید:

مسیر Google Search Console > Index Status> Google Index را طی کنید. در انتها این مسیر نموداری مشابه با این شکل را باید مشاهده نمایید:

آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

وارد گوگل شوید و در کادر جستجو الگو site:[website url] را  وارد کنید. واضح است که به جای website url باید دامین سایت خود را وارد نمایید.

آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

حالا وارد تمام صفحاتی که در نتیجه جستجو نمایش داده شده است شوید تا الگویی از تمام صفحات به دست آورید. در صورتی که متوجه شدید صفحه ای از سایت ایندکس می شود که نباید شود به همان صفحه بازگردید و از تگ noindex استفاده کنید. با این تگ در هر صفحه از قرار گرفتن آن در فایل robots.txt جلوگیری کرده اید.

استفاده از Blocked Resources

گزارش Blocked Resources به گوگل می گوید که کدام بخش از سایت شما توسط دایرکتوری robots.txt بلاک شده است. به صورت معمول متداول ترین این فایل ها اسکریپت های جاوا و CSS هستند که برای سرعت سایت دردسرساز می شوند.

مطلب پیشنهادی  کلمات کلیدی LSI کشف ارتباط معنایی پنهان در گوگل

آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

این کدها همان آجاکس های بلاک کننده هستند. به این معنا که با وجود آن ها ربات های گوگل دیگر نمی توانند صفحات را با وجود اسکریپت های جاوا رندر کنند و از این رو مانع تاثیر منفی روی رنک سایت شما می شوند.

رفع خطاهای موجود در بخش Blocked Resources

برای این که به وسیله کار با کنسول گوگل URL های بلاک شده در این بخش را که به صورت تصادفی و به اشتباه بلاک شده اند آنبلاک کنید باید:

  1. آن ها را از بخش disallow در فایل robots.txt حذف کنید
  2. فایل robots.txt که حالا آپدیت شده است را تست کنید
  3. برخی از صفحات خاص و مهم سایت را تست کنید و مطمئن شوید فاقد تگ هایی نظیر noindex یا nofollow هستند

به تصویر زیر نگاه کنید. طبق این تصویر دو منبع از دو سایت معتبر فیس بوک و آمازون می بینید که بلاک شده اند:

آموزش کار با کنسول گوگل در جهت بهبود رتبه سایت

نحوه استفاده از داده های Remove URLs

Remove URLs در واقع ابزار Remove URLs است. درمانی برای همان صفحات یا محتوهای تکراری! اما با این ابزار محبوب چه کارهایی می توان انجام داد؟

اگر می دانید که در سایتتان یک سری محتوا کوتاه، بی کیفیت یا کپی شده (مثلا مربوط به روزهای اول فعالیت سایتتان) وجود دارد که جز سئو منفی نتایج دیگری به بار نمی آورند و می خواهید از دید گوگل مخفی بمانند و هرگز در رنکینگ اثرگذار نباشند از ابزار Remove URLs استفاده کنید. برای استفاده از این ابزار کافی است لینک یا URL مربوط به صفحات تکراری وارد کنید تا به صورت خودکار مخفی شوند.

قبل از استفاده از ابزار Remove URLs در کار با وبمستر تولز به این موارد توجه کنید:

  • حتما از متاتگ noindex برای هر صفحه استفاده کرده باشید
  • rel=canonical را به هر صفحه اضافه کنید
  • صفحه را از فایل robots.txt حتما Disallow کنید
اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *