8 شاهراه برای سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

خانه / سئو / تکنیک های سئو / 8 شاهراه برای سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML
5 / 5
1
تکنیک های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

8 شاهراه برای سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

5 / 5
1

ساخت نقشه سایت یکی از ابتدایی ترین کارهایی است که برای بهینه سازی سایت انجام می شود. با این که نقشه سایت سرچشمه همه بربرداشت ها در سئو می باشد اما همواره به موتورهای جستجو برای دنبال کردن ردپا سایت ها کمک می کند. نه فقط ردپای سایت ها، بلکه داده های متا دیگری نیز از طریق بهینه سازی نقشه هر سایت در اختیار گوگل قرار می گیرند؛ از جمله:

  1. هر صفحه چند بار به روزرسانی شده است
  2. آخرین تغییرات اعمال شده در سایت چه زمانی بوده است
  3. اهمیت صفحات در ارتباط با یکدیگر تا چه حد است

بهینه سازی نقشه سایت برای همه سایت ها اهمیت دارد؛ اما اهمیت چشمگیر و شایان آن را در سایت هایی با ویژگی های زیر بیش‌تر شاهد هستیم:

  • سایت هایی با محتوا متعدد و متنوعی که گاهی اصلا ربطی به هم ندارند
  • سایت هایی که کمبود لینک های خارجی دارند
  • سایت هایی که صدها تا هزاران صفحه در خود دارند

با توجه به اهمیت استفاده از نقشه سایت در بهینه سازی سایت، آموزش امروز را برای آشنایی با شاهراه های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML تدارک دیده ایم. همره ما بمانید.

تکنیک های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

همان طور که از نام سایت مپ یا نقشه سایت مشخص است، این فایل یک راهنما برای ربات های گوگل جهت ایندکس بهتر صفحات است. راه های مختلفی برای سئو این فایل وجود دارد که بررسی می کنیم:

ساخت خودکار نقشه سایت با پلاگین ها

در میان بهترین افزونه های سئو وردپرس، قطعا افزونه هایی را می یابید که صرفا روی سئو نقشه سایت تمرکز داشته باشند. Google XML Sitemaps معروف ترین پلاگین برای ساخت خودکار نقشه است. کاربران وردپرس می توانند به صورت همزمان از افزونه Yoast SEO برای ساخت نقشه سایت در کنار سایر مقاصد خود استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی  تست سرعت وردپرس با 11 ابزار رایگان

تکنیک های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

ایجاد نقشه سایت با استفاده از راهنما ساختاری فایل های XML هم ممکن است.

ثبت نقشه سایت در گوگل

قدم بعدی در بهینه سازی نقشه سایت، ثبت آن با استفاده از کنسول جستجو گوگل و طی مسیر  Crawl > Sitemaps > Add Test Sitemap می باشد. قبل از ثبت نقشه حتما پیش نمایش آن را تست کنید و از خطاهای احتمالی که مانع از ایندکس شدن صفحات فرود می شوند جلوگیری به عمل آورید.

دقت کنید که ثبت نقشه در گوگل در واقع مثل این است که به او نشان دهیم کدام یک از صفحات سایت ما ارزشمندتر و خواندنی تر هستند و باید در اولویت قرار گیرند؛ هر چند که این کار ایندکس شدن صد در صدی صفحه را هرگز تضمین نمی کند!

اولویت بندی صفحات برتر در نقشه سایت

در بحث رنکینگ، کیفیت صفحات فاکتور مهمی است. اگر نقشه سایت بخواهد ربات ها را به چندین و چند صفحه بی کیفیت هدایت کند گوگل متوجه می شود که بازدید از سایت شما، بازدید لذت بخش و کاملی برای کاربر نخواهد بود؛ حتی اگر این صفحه، صفحه ورود شما باشد.

در عوض توصیه می کنیم برای بهینه سازی نقشه سایت XML، کاربران را به صفحت مهم و با ارزش خود هدایت کنید؛ مثل:

  • صفحاتی که قطعا حاوی عکس یا ویدیو هستند
  • صفحاتی که محتوا آن ها طولانی تر و بهینه تر بوده است
  • صفحاتی که بازخوردها و نظرات بیشتری داشته اند

تکنیک های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

رفع مشکلات ایندکس صفحات در نقشه سایت

کنسول گوگل با تمام مزایایی که دارد می تواند گاهی بی فایده باشد؛ چون صفحات مشکل‌دار که ایندکس نمی شوند را به مدیر سایت اطلاع نمی دهد. مثلا اگر 20 هزار صفحه در سایت شما وجود داشته باشد و شما هر 20 هزارتا را ثبت کرده باشید ولی در واقع 15 هزار صفحه ایندکس شده باشد، گوگل ایندکس نشدن 5 هزار صفحه دیگر را به شما اطلاع نمی دهد.

توصیه ما برای مقابله با این مشکل، خصوصا درسایت های فروشگاهی ادغام کردن صفحه محصولات در نقشه های XML مختلف و سپس تست هر کدام به صورت جداگانه می باشد.

مطلب پیشنهادی  معرفی و نحوه تنظیم سئو فایل Robots.txt در وردپرس

ثبت URL های استاندارد در نقشه سایت

وقتی که چند صفحه متفاوت اما بسیار شبیه به هم دارید، مثل صفحات مختلف مربوط به یک کالا از یک برند اما با رنگ های مختلف، لازم است از تگ link rel=canonical در نقشه سایت استفاده کنید تا گوگل تشخیص دهد کدام صفحه، صفحه اصلی بوده و باید ایندکس شود.

استفاده از متا تگ های robots به جای Robots.txt (در صورت امکان)

وقتی که نمی خواهید یک صفحه ایندکس شود خیلی راحت می توانید با استفاده از متا تگ های robots و تگ noindex,follow این امر را مدیریت کنید. با این کار گوگل از ایندکس کردن یک صفحه منع می شود اما همچنان ارزش لینک های داخل آن حفظ می شود. استفاده از این متاتگ ها در نقشه، خصوصا برای سایت هایی کاربرد دارد حاوی صفحات مهمی هستند، اما این صفحات نباید در لیست نتایج گوگل ظاهر شوند.

تکنیک های سئو و بهینه سازی نقشه سایت XML

تنها زمانی از robots.txt استفاده کنید که بخواهید یک صفحه را به علت استفاده از منابع ایندکسی که در اختیار شما قرار گرفته شده بود و اکنون مصرف شده است، بلاک کنید.

عدم استفاده از noindex در URLهای نقشه سایت

اگر خزنده های گوگل نتوانند یک صفحه را ایندکس کنند، دیگر چه دلیلی برای مرور سایت شما و حضور نقشه سایت وجود دارد؟! در بهینه سازی نقشه سایت استفاده از تگ noindex ممنوع است؛ چون به منزله سواستفاده از منابع یا بودجه کراول سایت می باشد.

اگر صفحه ای با تگ noindex در نقشه سایت ثبت شود، در واقع به گوگل گفته اید که فلان صفحه در سایت من بسیار مهم است؛ اما تو اجازه مرور آن را نخواهی داشت!

کاهش سایز فایل نقشه سایت

هر چه قدر سایز فایل نقشه سایت کم تر باشد سرعت بارگذاری آن نیز روی سرور کم تر خواهد بود. در سال 2016 گوگل و بینگ سایز مورد قبول نقشه سایت را از 10 مگابایت به 50 مگابایت رساندند؛ با این حال لازم است همواره به فکر کاهش سایز این فایل در جهت بهینه سازی نقشه سایت باشیم.

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

2 دیدگاه

  1. لامی

    سلام و تشکر از سایت خوبتون
    سایت مپ بنده حدود 45000 یوآرال داره که فقط 18000 ایندکس شده. تو تیتر های اصلی سایت مپ بنده بخش tag-post رو که می زنین ارور 500 سرور می زنه. به نظرتون احتمال داره مشکل از این باشه. چون تگ های سایتم خیلی زیاده و قسمت مهمی هستش که برای گوگل قابل مشاهده نیست. به سرور سایتم اطلاع دادم و قول دادن که رفع کنن.
    یه سوال دیگه ای هم داشتم. اگر این مشکل رو سرورم رفع کنه آیا اون یوآرال های ایندکس نشده ایندکس خواهد شد یا سایت مپ جدید باید بسازم.؟
    ممنون
    اینم آدرس سایتم
    http://te*****har.com

    • علی غلامی

      سلام
      خواهش میکنم
      با رفع مشکل ارور 500 یکبار sitemap سایتتون رو داخل گوگل وبمستر بروزرسانی کنید تگ های جدید هم ایندکس میشن
      تعداد خیلی زیاد برچست برای مطالب پیشنهاد نمیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *