محتوا برای گوگل یا کاربر ؟ راهنما تولید محتوا بهینه و کاربرپسند در سایت (1)

خانه / وبلاگ / بازاریابی محتوا / محتوا برای گوگل یا کاربر ؟ راهنما تولید محتوا بهینه و کاربرپسند در سایت (1)
5 / 5
1
راهنما تولید محتوا برای گوگل یا کاربردر سئو

محتوا برای گوگل یا کاربر ؟ راهنما تولید محتوا بهینه و کاربرپسند در سایت (1)

5 / 5
1

تولید محتوا اگر طبق اصول باشد لذت بخش است؛ خصوصا وقتی که تاثیر محتوا بهینه را روی حال و روز رتبه سایت مشاهده کنیم. اما این لذت تا وقتی ثبات دارد که به دو راهی معروف نرسیده باشیم. دو راهی معروفی که بازاریاب محتوا را به فکر فرو می برد، به تحلیل وا می دارد و خلاصه به تکاپو می اندازد تا بالاخره تصمیم بگیرد برای چه کسی محتوا تولید کند؛ کاربر یا گوگلی که قرار است سایت ما را از بین هزاران رقیب دیگر رتبه بندی کند؟ با وجود این همه تاکید بر تجربه کاربری از یک طرف و از طرف دیگر الگوریتم های گوگل که به روز می شوند  محتوا برای گوگل یا کاربر ؟ کدام یک ارجح تر است؟

سئو از آن دسته مفاهیمی است که معمولا در فهم آن دچار سوتفاهم می شویم؛ خصوصا وقتی که قبل از واژه سئو همیشه کلمه کاربر و تمایلات او نهفته است. در سال های اخیر بارها گوگل به زبان های مختلف و در قالب جملات متعدد سعی کرده به وبمستران بفهماند قصد و غرض کاربر از جستجو در گوگل آینده سئو را تشکیل می دهد و در سئو مدرن، خواسته کاربر حرف اول و آخر را می زند.

گوگل روی فهم تمایلات روانشناسی کاربران در جستجوهایشان تاکید زیادی دارد اما در عین حال به صورت دوره ای الگوریتم های جدیدی را معرفی کرده یا الگوریتم های قدیمی را به روز می کند. به همین جهت است که کاربران بلاتکلیف شده اند باید محتوا برای گوگل یا کاربر تولید شود؟

در این مقاله آموزش سئو تمام ابهامات ذهنی شما را در تولید محتوا از بین می بریم. همراه دیجی وردپرس بمانید.

راهنما تولید محتوا برای گوگل یا کاربر در سئو

در هر وب سایتی می توان محتوا را طوری ویرایش و تنظیم کرد تا در عین حال که به کام گوگل است به کام کاربران نیز باشد. به همین دلیل یک راهنما چندقسمتی تهیه کرده ایم که به خوبی نشان می دهد چه طور می توان با یک تیر دو نشان زد و هم کاربر و هم گوگل را به صورت همزمان هدف گرفت.

مطلب پیشنهادی  قوانین به روزرسانی سایت: هر چند وقت یک بار مطلب منتشر کنیم؟

محتوا برای گوگل یا کاربر

بخش اول: درک و به کارگیری قرابت بازاریابی محتوا و سئو

یکی از دلایل خوانده نشدن محتوا توسط کاربران بی توجهی به روند تولید آن توسط تنظیم کننده مطلب است. تولید محتوا فرآیندی وابسته به تمام طوفان های مغزی است که همزمان با جستجو و تایپ محتوا در ذهن شما رخ می دهد. آن چه مطالب ما را به عرش می رساند افزایش کیفیت محتوا و کاربرپسندی آن است که قطعا تعامل بازدیدکنندگان را به دنبال می آورد.

از این رو بخش اول تولید محتوا برای گوگل یا کاربر در سئو، صرفا روی کاربران تمرکز دارد تا خود گوگل و الگوریتم هایش.

گام اول: درک مشتریان هدف

شناخت کسانی که آینده حرفه ای شما را تضمین می کنند مهم ترین گام در تولید محتوا است. در عین حال که باید پیش از پیش روی محتوا در سئو سرمایه گذاری نمود لازم است مشتریان هدف را نیز به خوبی شناسایی کرد. مثلا این که بدانیم غالب مشتریان ما بانوان 24 تا 25 ساله ساکن مناطق شمال غرب تهران هستند قطعا استراتژی های سئو ما نیز متفاوت خواهند بود.

محتوا برای گوگل یا کاربر

گام دوم: ساماندهی اصولی مطالب در سایت

در جهت درک مشتریان هدف در سئو اولین گام منظم کردن و سازماندهی کردن صفحات سایت است. نگاهی به دسته بندی های سایت و کم و کسری های موجود تا نقشه سایت که هدایت کننده هر کاربری است قطعا ما را به سازماندهی ایده آل نزدیک تر خواهد کرد.

گام سوم: اتصال محتوا به نتایج جستجو

علاوه بر محتوا داخلی، هر صفحه از سایت در SERP یا آناتومی نتایج گوگل باید ظاهر مناسب و کاربرپسندی داشته باشد. در نمایش بهتر محتوا تولید شده در سایت در نتایج گوگل تحقیق کلیدواژه ها در سئو اهمیت ویژه ای دارد. اگر قرار باشد شما به واسطه یک کلمه خاص در گوگل مشهور شوید این کلمه باید در تمام عناصر یا المان هایی که در صفحه نتایج به کاربران نشان داده می شود حضور داشته باشد.

تصویر زیر نشانگر باکس جستجو دینامیک یکی از وب سایت های معتبر است :

مطلب پیشنهادی  قرار دادن واتر مارک روی تصاویر ؛ اصلی در برندینگ از نان شب هم واجب تر است!

محتوا برای گوگل یا کاربر

مسلما اگر شما فروشنده یک محصول خاص مثل درب های ضد سرقت باشید مسلما این شکل از دسته بندی ها در قالب ریچ اسنیپت که در تصویر بالا مشاهده می شود را نمی توانید در نتایج جستجو سایت خود بگنجانید.

گام چهارم: فرمت و قالب بندی مطالب در سئو On-Page

قالب بندی متون در محتوایی که روی سایت قرار گرفته است کار دشواری نیست.  این کار را ابتدا با تگ های H1 و H2 موجود در سایت شروع می کنیم. تگ های <h1> در HTML عنوان یک مطلب را پررنگ تر کرده و روی آن تاکید می کنند.

با وجود اهمیت تگ ها، در سئو 2017 و سئو سال پیش رو یعنی سئو در سال 2018 اهمیت از این تگ ها کاسته می شود؛ اما مسلما حتی اگر در هدایت موتورهای جستجو کم اهمیت شوند در پیوند دادن سایت با کاربر بی اهمیت نخواهند بود.

دو گام سوم و چهارم عملکرد کاملا تعاملی و نزدیک با هم دارند. فرض کنید در گوگل عبارت the best organic shampoo را تایپ کرده ایم و اطلاعاتی که با تگ های H1 و H2  در سایت درج شده بودند به شکل زیر نمایش داده شوند:

محتوا برای گوگل یا کاربر

به عنوان یک کاربر حضور تگ H2 برای نشان دادن درجه ارتباط محتوا با مطلبی که جستجو شده بسیار کمک کننده و حتی الزامی است.

گام پنجم: فرمت و اصلاح تصاویر سایت

تصاویر هر سایت در عین حال که می توانند خاص و کاربرپسند باشند ممکن است بزرگ ترین معضل حل ناشدنی یک سایت به شمار روند. هر چند که قبلا به نکاتی مثل قرار دادن واترمارک روی تصاویر یا بهینه سازی تصاویر در وردپرس اشاره کرده ایم اما به طور کلی 4 راه برای بهینه سازی تصاویر وجود دارد:

  1. درج نام و نام جایگزین تصویر به زبان انگلیسی
  2. بالانس یا متعادل سازی حجم و زمان بارگذاری تصاویر
  3. قرار دادن کپشن یا توضیحاتی به صورت متنی در اطراف عکس برای راهنمایی موتورهای جستجو
  4. بهینه سازی اختصاصی تصاویر؛ مثلا بهینه سازی تصویرهای داخل اینفوگرافیک با تصویر لوگو سایت تفاوت دارد.

محتوا برای گوگل یا کاربر

بخش دوم این مقاله را از دست ندهید.

راهنمای قدم به قدم تولید محتوای بهینه در سایت برای گوگل بنویسیم یا کاربر 2 ؟ 

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *