همه چیز درباره ریدایرکت 301 ، تغییرات آن و تاثیری که روی سئو می گذارد

خانه / سئو / آموزش سئو / همه چیز درباره ریدایرکت 301 ، تغییرات آن و تاثیری که روی سئو می گذارد
5 / 5
1
تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

همه چیز درباره ریدایرکت 301 ، تغییرات آن و تاثیری که روی سئو می گذارد

5 / 5
1

از گذشته تا کنون باورهای مختلفی درباره عمل ریدایرکت وجود داشته است. در حالی ریدایرکت های معروفی مثل ریدایرکت 404، 302 و 301 وجود داشته است اما باز هم شاهد باورهای عجیب و غریبی درباره ریدایرکت 301 هستیم. باورها یا دید منفی که تا حدودی هم از دید برخی از متخصصان اثبات شده اند و همین موضوع نگرانی بزرگی برای وبمستران ایجاد کرده است. مثلا:

  1. 15 درصد افت رنگ صفحات نتیجه ریدایرکت 301 است
  2. ریدایرکت 302 موقتی است؛ بنابراین از فیلترهای رنکینگ عبور نمی کند تا صفحه توسط گوگل رتبه بندی شود
  3. مهاجرت به HTTPS که یکی از ارکان اصلی آن ریدایرکت 301 می باشد موجب افت رتبه یا رنک صفحات می شود

همین باورها باعث شده است تا بسیاری از کاربران از ریدایرکت 301 فاصله بگیرند و حتی به خاطر عواقب احتمالی بعدی از خیر مهاجرت به HTTPS هم بگذرند. از این رو و به سبب باورهای پیش آمده و تغییراتی که در قوانین ریدایرکت 301 در سال های اخیر پیش آمده است تصمیم گرفتیم مطالبی جداگانه را به معرفی و تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیرات آن روی سئو اختصاص دهیم. همراه با همراه همیشگیتان، دیجی وردپرس، بمانید!

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

برای آن دسته از کسانی که به تازگی به مفهوم ریدایرکت 301 آشنا می شوند لازم است ابتدا بررسی کلی و مقدماتی در ارتباط با این ریدایرکت داشته باشیم. خطای 301 هم مثل خطا 404 و سایر خطاها یکی از راه های انتقال و هدایت گوگل به صفحات جدید است. وبمستران زمانی که قصد تغییر آدرس یک صفحه را دارند یا این که می خواهند اسم یک فایل را بنا به دلایلی تغییر دهند از امن ترین راه ممکن یعنی ریدایرکت 301 استفاده می کنند.

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

آخرین تغییرات قوانین ریدایرکت 301

با توجه به تاثیرات منفی زیادی که کاربران بعد از ریدایرکت 301 با مهاجرت به HTTPS احساس کردند گوگل تصمیم گرفت یک سری حقایق را شفاف سازی کند و به کاربران صراحتا اعلام نماید که این ریدایرکت قرار نیست تاثیرات منفی روی سئو سایت بگذارد. به این شکل که:

  • رنک یا رتبه هیچ صفحه ای بابت ریدایرکت 301 یا 302 از HTTP به HTTPS افت نخواهد کرد. کاربران باید خیلی سریع تر سایت خود را با HTTPS سازگار سازند
  • گوگل اهمیتی نمی دهد شما از چه متدی دقیقا برای ریدایرکت صفحات خود استفاده می کنید؛ 301 باشد، 302 یا 307. به هر حال تمام این ریدایرکت ها از سیستم رنکینگ گوگل عبور خواهند کرد
مطلب پیشنهادی  آموزش نحوه استفاده کنسول گوگل در جهت بهینه سازی سایت (2)

با توجه به طرح این تغییرات اکنون چند سوال اساسی برای اغلب کاربران در رابطه با تاثیر ریدایرکت 301 روی سئو ایجاد می شود که در ادامه هر یک را پوشش خواهیم داد:

آیا می توانم از ریدایرکت 301 در هر حالتی و بدون نگرانی بابت افت ترافیک سایت استفاده کنم؟

هر ریدایرکتی ریسک های خاصی هم به همراه دارد. هر چند که قطعا ریدایرکت 301 جز پنالتی های گوگل نیست اما باید به خاطر داشت ریدایرکت فقط یک سیگنال موثر در رتبه بندی صفحات سایت می باشد. مثلا به صورت ایده آل در این تئوری اگر ریدایرکت از یک صفحه به صفحه دیگری با همان محتوا و فقط URL متفاوت صورت گیرد به صورت منطقی نباید افت رنک داشته باشیم.

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

آیا می توان با خیال راحت از ریدایرکت 302 به جای 301 استفاده کرد؟

یکی از دلایلی که باعث شده گوگل نگاهی یکسان به ریدایرکت 302 و 301 داشته باشد، استفاده اشتباهی کاربران از ریدایرکت 302 به جای 301 بود. اگرچه به نظر می رسد گوگل نسبت به این دو نوع ریدایرکت کاملا یکسان عمل خواهد کرد اما همواره در استفاده از آن ها باید دو مقوله مهم را در نظر بگیریم:

  1. هنوز قطعی نمی دانیم ریدایرکت 301 (برای انتقال های دائمی) و ریدایرکت 302 ( برای انتقال های موقت) کاملا از هر جهت مثل یکدیگر هستند یا خیر. در گذشته ریدایرکت 302 بعد از مدت زمان محدودی از بین می رفت و همه چیز به حال قبلی باز می گشت. آیا می توان با قطعیت در این باره نظر داد که گوگل این دو نوع ریدایرکت را یکی می پندارد؟
  2. ریدایرکت 302 استاندارد وب است و فقط مختص به گوگل نیست. بنابراین در بررسی این موضوع و تاثیر آن روی سئو باید به ساز و کار سایر موتورهای جستجو نظیر بینگ نیز توجه داشت.

با انتقال به HTTPS به وسیله ریدایرکت 301 قطعا ترافیک محفوظ می ماند؟

مطلب پیشنهادی  4 فاکتور مهم که همیشه باید در سئو سایت خود مراقب آن ها باشید

شاید؛ وعده گوگل برای ارتقا وب سایت هایی که از پروتکل HTTPS بهره مند شده اند صحیح است؛ اما همه چیز روی آن اثر می گذارد. نمودار زیر نشانگر افت و خیزهای زیاد ترافیک یک سایت است که بعد از مهاجرت به HTTPS تقریبا پیشرفت داشته است.

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

ریسک فاکتورهای مهم در استفاده از ریدایرکت 301

هر نوع ریدارکتی از نوع 3XX (مثلا 301) یک ریسک برای خود وبمستر محسوب می شود. همان طور که می دانید با استفاده از ریدایرکت 301 می توان تمام URL های یک سایت را یک جا جمع آوری کرد و کاری کرد موتور جستجو از همان یک منبع برای نمایش نتایج بهره گیری کند. مثلا یک وب سایت می تواند کاری کند دو آدرس متفاوت آن چه وقتی با HTTP شروع شود و چه وقتی بدون آن تایپ شود هر دو به یک صفحه، یعنی صفحه اصلی سایت هدایت شوند:

  • www.site.com/blog
  • http://www.site.com/blog

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

با این حال هر نوع ریدایرکت 3XX که انجام می دهید ریسک فاکتورهایی دارد که باید مراقب آن ها باشید:

  1. هر ریدایرکت ریسکی برای سئو سایت شما است. پیشنهاد می کنیم به ریدایرکت هم نظیر فاکتورهای موثر در سئو دقت کنید
  2. در حالی که انواع ریدایرکت های 3XX برای انتقال صفحات مورد تایید هستند و برای گوگل در رتبه بندی قابل قبول خواهند بود هم اکنون ریدایرکت 301 روش ترجیحی کاربران برای هدایت دائمی صفحات مختلف سایت می باشد
  3. دقت کنید که فاکتور PageRank که متاثر از ریدایرکت 301 می باشد تنها یکی از سیگنال های موثر در رنکینگ صفحات می باشد
  4. در قوانین مربوط به ریدایرکت ها، در صورتی که شما به یک صفحه نامرتبط با صفحه اصلی خودتان لینک بدهید یا یک وب سایت را صرفا برای ریدایرکت 1000 صفحه به صفحه اصلی آن خریداری کنید نتیجه مطلوبی کسب نخواهید کرد
  5. بهترین نتیجه از ریدایرکت 301 از نظر سئو زمانی حاصل می شود که تمام عناصر صفحه به استثنا URL ثابت باقی بمانند

تغییرات ریدایرکت 301 و تاثیر آن روی سئو

مراحل تغییر اصولی URL یک صفحه در سئو عبارت است از:

  1. حذف هر چند پارامتر کوئری از URL
  2. ارتقا ساب فولدر یا دایرکتوری
  3. استفاده از کلیدواژه در URL
  4. خوانا کردن URL برای کاربران (انسان) در کنار موتور جستجو
اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *