آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل در جهت بهینه سازی سایت (4)

خانه / سئو / آموزش سئو / آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل در جهت بهینه سازی سایت (4)
5 / 5
1
آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل در جهت بهینه سازی سایت (4)

5 / 5
1

سر بچرخانید می بینید چه طور محاصره شده اید با این همه ابزارهای سئو سایت جورواجوری که هر یک طرفداران خاص خود را دارند و انتخاب یکی از آن ها واقعا برای کسی که به دنبال بهبود هر چه بیشتر رتبه سایت خود می باشد زجرآور است! هر چند که سایت های زیادی با معرفی ابزارهای آنلاین خود مدعی هستند می توانند داده ها و آمار سایت ما را به خوبی آنالیز کنند اما با وجود گوگل حاجت هیچ استخاره نیست! مسلما استفاده از کنسول جستجو گوگل از حیث اعتبار، سادگی و کامل بودن اطلاعات آن بهتر از هر منبع دیگر سئو است.

در سه جلسه قبلی از سری آموزشی استفاده از کنسول جستجو گوگل در جهت بهینه سازی سایت دو بخش کلیدی Search Appearance و Search Traffic را شناختید.  گفتیم که Search Traffic شامل 6 زیرمجموعه است که هر کدام بر حسب نیاز ما اطلاعات مفیدی را تنظیم و ارائه می دهند:

  1. Search analytics
  2. links to your site
  3. internal links
  4. Manual Actions
  5. International Targeting
  6. Mobile Usability

سه بخش اول را به طور کامل توضیح دادیم. دانستیم که بخش اول یعنی Search analytics به صورت کلی برترین صفحاتی که بیش ترین بازدید را دارند گزارش می کند. بخش links to your site نشانگر سایت هایی است که به شما لینک داده اند و در نهایت internal links به شما می گوید که گوگل دقیقا چه چیزهایی از سایت شما را رصد می نماید.

حال برای تکمیل مرور تمام زیرمنوهای Search Traffic سری چهارم این آموزش را شروع می کنیم!

آموزش کامل و تصویری استفاده از کنسول جستجو گوگل

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

نحوه بررسی داده های بخش Manual Actions

قبل از این بخش توصیه می کنیم حتما با پنالتی های گوگل آشنا شوید و سپس به سراغ این بخش بیایید! Manual Actions همان جریمه های دستی معروف گوگل است که خواسته یا ناخواسته شما را درگیر می کند. برخی از دلایلی که شما ممکن است گرفتار این خطا شوید عبارتند از:

  • لینک غیرطبیعی از سایت شما به سایتی دیگر یا بالعکس
  • سایت های هک شده و بی اعتبار
  • عدم توجه به تولید محتوا معتبر
  • سایت های اسپم یا اسپم هایی که مثلا در بخش نظرات منتشر می شوند
مطلب پیشنهادی  3 ابزار کلیدی برای آنالیز بهتر اطلاعات کنسول جستجو گوگل

اما این جریمه چه طور به شما اطلاع رسانی می شود؟ کافی است وارد کنسول گوگل شوید. اگر قبلا هم با تصویری مشابه با زیر که احتمالا شبیه به یک طومار (!) است و حتی جرئت خواندنش را هم ندارید مواجه شدید در کمال تاسف باید بگوییم گوگل با این پیام به شما جریمه دستی داده است!

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

چه طور از شر جریمه دستی خلاص شویم؟

در صورتی که با این پیغام در حساب خود مواجه شده اید باید درخواست تجدیدنظر یا reconsideration request ارسال کنید. برای ارسال این درخواست هم باید زمان زیادی صرف کرد و هم افرادی خبره که بتوانند خیلی سریع به این موضوع رسیدگی نمایند.

اگر قصد دارید برای گوگل درخواست تجدیدنظر ارسال کنید مطابق با گام های زیر (به صورت کلی) باید عمل کنید:

  1. کمپین یا در واقع گروهی از نیروهای با تجربه خود را برای پالایش لینک های وردپرس، شناسایی و حذف لینک های اسپم بسیج کنید!
  2. برای مدیریت کارهای حذف بک لینک های اسپم از ابزار Google Docs به عنوان واژه پرداز  جهت ثبت لینک های حذف شده استفاده کنید. این کار با توجه به پشتیبانی این سرویس از طرف گوگل کمک می کند تا گوگل خیلی سریع تر متوجه اقدامات شما برای مدیریت بک لینک ها شود.
  3. فایل disavow را در کنسول ثبت کنید.( disavow کردن یعنی درخواست از گوگل برای نادیده گرفتن برخی از بک لینک هایی که به اشتباه به ما نسبت داده شده اند)

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

استفاده از بخش International Targeting

همان طور که شاید می دانستید وب سایت های چندزبانه ای که برای کشورهای مختلف قابل ترجمه هستند به تگ HREFlang نیاز دارند. ابزار International Targeting در استفاده از کنسول جستجو گوگل خطاهای رایج را در همین تگ ها یعنی تگ HREFlang شناسایی می کند. اگر از این تگ استفاده می کنید حتما می دانید که جای گذاری و مدیریت آن کار ساده ای نیست!

رفع خطاها در بخش International Targeting

برای این که کشور ترجیحی خود را در این بخش انتخاب کنید باید:

  1. مسیر Google Search Console > Search Traffic > International Targeting > Country را طی کنید
  2. چک باکس مربوط به کشور دلخواه خود را تیک بزنید
مطلب پیشنهادی  اصول بهینه سازی سایت برای موبایل در سال 2017 (2)

حالا گوگل به خوبی لوکیشن یا کشور فعلی شما را با استفاده از مواردی از قبیل آدرس آی پی، دامنه سایت، لینک ها و اطلاعات ثبت شده در Google My Business تشخیص می دهد.

استفاده از داده های Mobile Usability

در ژانویه امسال یا در واقع اوایل سال 2017 گوگل برای اولین بار گزارش جدیدی به نام Mobile Usability را به کنسول اضافه کرد. این گزارش دقیقا قبل از اعلام رویکرد جدید mobile-first index برای اولویت بندی ایندکس شدن داده ها در موتور جستجو گوگل بود. اما این بخش دقیقا چه اطلاعاتی را در اختیار وبمستران قرار می دهد؟

Mobile Usability همان طور که از نامش مشخص است گزارشی است درباره تمام مسائل مرتبط با طراحی و توسعه نسخه موبایل وب سایت شما. از آن جایی که سئو نسخه موبایل دقیقا مثل سئو سایتی که در دسکتاپ نمایش داده می شود اهمیت دارد بنابراین این بخش با اقبال کاربران رو به رو شده است.

رفع خطاهای گزارش Mobile Usability

آن چه که وب سایت شما را به یک رسانه جامع اطلاع رسانی، آموزشی یا خدماتی کامل تبدیل می کند می تواند در یک آن را پایین بکشد و در گردباد خطاهای ناخواسته محو نماید. گردبادی که به سرعت روی نرخ دفع (bounce rate) سایت شما اثر می گذارد.

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

آثار جانبی طراحی ضعیف نسخه موبایل سایت مستقیما به ترافیک ارگانیک سایت مرتبط می شود. اگر شک دارید می توانید بعد از مطالعه آموزش استفاده از از Google Analytics برای آنالیز ترافیک ارگانیک به خوبی این نوسانات را زیرنظر بگیرید.

خطاهای رایج در گزارش Mobile Usability

لیست زیر برخی از خطاهای رایجی می باشد که ممکن است در Mobile Usability مشاهده نمایید:

  • خطا Content wider than screen: مطمئن شوید که صفحات سایت شما در نسخه موبایل به اسکرول افقی نیازی ندارند و کاربر در موبایل فقط لازم است با استفاده از اسکرول عمودی صفحه را به پایین بکشد.
  • خطا Clickable elements too close together: مطمئن شوید که لینک ها و دکمه های مختلف سایت کاملا از هم جدا و مستقل باشند.
  • مطمئن شوید که در طراحی نسخه موبایل سایت در صفحات سایتتان از متاتگ های viewport استفاده شده است. این متاتگ در بحث طراحی ریسپانسیو کاربرد گسترده ای دارد و باعث می شود صفحات مختلف سایت مطابق با ابعاد دستگاه کاربر تنظیم شوند.

آموزش استفاده از کنسول جستجو گوگل

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *