با جزئیات آناتومی لیست نتایج گوگل بیش تر آشنا شوید!

خانه / سئو / آموزش سئو / با جزئیات آناتومی لیست نتایج گوگل بیش تر آشنا شوید!
5 / 5
1

با جزئیات آناتومی لیست نتایج گوگل بیش تر آشنا شوید!

5 / 5
1

به روزرسانی پست ها، تنظیم ساختار پیوند یکتا در مطالب وردپرس، سئو آف پیج، توجه به شبکه های اجتماعی، داشتن چند سایت چند دامنه و خلاصه تمام کارهایی که تحت عنوان “سئو سایت” انجام می دهیم برای پیروزی بین رقبا و دست یافتن به جایگاه با ثبات در صفحه اول جستجو گوگل است. با این حال چند درصد ما دقیقا ساختار نتایجی را که در گوگل نشان داده می شوند و خطوطی که به عنوان لیست نتایج گوگل دیده می شوند تجزیه و تحلیل کنیم؟

بر خلاف تصور ما که فکر می کنیم استفاده از سرویس های آنالیز مثل تجزیه و تحلیل اطلاعات کنسول جستجو گوگل برای کسب رتبه بهتر و پی بردن به نقاط ضعف و قوت کافی است اما متخصصان سئو معتقدند لیست نتایج گوگل حاوی اطلاعات کلیدی مهمی است که می توانند به اندازه آمار و ارقام موجود در تمام ابزارهای آنالیز وب سایت ارزشمند باشند. شما به عنوان یک وبمستر تا به حال نگاهی عمیق به نتایج گوگل و مثلا اطلاعاتی که در کنار پست های وب سایت شما توسط گوگل نمایش داده می شود داشته اید؟

این مطلب با نگاهی عمیق به وضعیت صفحات نتایج گوگل به شما کمی می کند تا با با جزئیات آناتومی لیست نتایج بیش تر آشنا شوید!

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

استراتژی سئو شما به جز توجه به تبلیغات گوگل ادوردز یا انتخاب و تحقیق کلیدواژه ای که کاربران بیش تر آن را جستجو می کنند  جنبه های کشف نشده و دیده نشده دیگری هم دارد. باور کنید یا نه در بحث بررسی نرخ کلیک هر سایت یا کلیک نسبت به رتبه کوچک ترین تغییرات در ظاهر نتایجی که گوگل از مطالب شما به نمایش می گذارد اثرگذار است. در ادامه با بخش های مختلف لیسن نتایج گوگل و اهمیت هر یک آشنا می شوید.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

عناوین نتایج گوگل

عنوان هر مطلب مهم ترین تاثیر را روی رفتار کاربر دارد و بنابراین در بحث رفتارشناسی کاربران خیلی مهم است؛ اما آیا می دانستید گوگل همیشه تک عنوانی که برای مطلب یا صفحه ایجاد کرده اید را به کاربر نمایش نمی دهد؟
چگونگی نمایش عنوان هر مطلب در لیست نتایج گوگل به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. گوگل معمولا در نمایش عناوین در لیست نتایج به دنبال عنوان هایی می گردد که کوتاه باشند، متناسب با جستجو کاربر قابتلیت توصیف داشته و مرتبط نیز باشند. به همین دلیل است که تولید عنوان کوتاه در کنار خلاصه نویسی اصل اول محتوا را تشکیل می دهند.

مطلب پیشنهادی  نگاهی بر مفهوم تازه جستجو بصری در سئو و بهینه سازی سایت

برایتان پیش آمده است که ببینید عنوانی که برای مطلب درج کرده بودید توسط گوگل کوتاه و بخشی از آن نمایش داده شده است؟ از این پس به طول عنوان بیش تر دقت کنید. جدا از تعداد کاراکتر مجاز برای عنوان حداکثر فضای در نظر گرفته شده در لیست نتایج گوگل برای عناوین 600 پیکسل می باشد. این 600 پیکسل برای کاربران دسکتاپ معادل با 70 کاراکتر و برای کاربران موبایل تا 78 کاراکتر نیز مجاز است.

همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید گوگل عنوان این مطلب را به صورت خودکار کوتاه کرده است. بخشی که تار دیده می شود همان قسمت های جا افتاده و حذف شده توسط گوگل می باشد.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

URL سایت ها در نتایج گوگل

حتما شما هم مشاهده کرده اید گوگل بخشی از URL یا آدرس صفحات را هنگام نمایش در لیست نتایج حذف می کند. این حذف شدگی بیش تر مربوط به بخش های میانی آدرس سایت های مختلف می باشد و بر خلاف تصور حتی ممکن است برای صفحه ای با URL نیم خطی هم این حذف شدگی به وقوع بپیوندد.

با توجه به ترجیه گوگل برای مختصرسازی URL ها لازم است به تنظیم آدرس صفحات یا پست ها به عنوان یکی از مهم ترین آزمون های سئو بیش تر توجه داشت. به URL های مفهومی و کوتاهی توجه کنید که حتما حاوی کلمات کلیدی هدف شما باشند.

به تصویر زیر نگاه کنید:

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

URL سایت ها همیشه به شکل تصویر بالا و در قالب یک متن لینک دار در لیست نتایج گوگل نشان داده می شوند. گوگل معمولا در این قسمت ترکیبی از تمام آن چه که از ناوبری، بردکرامپ سایت و URL ساخته شده توسط شما استنباط کرده است را نشان می دهد.

مثلا در تصویر زیر گوگل دسته بندی ها و نوع مطلب را (صفحه یا پست/ مقاله) مشخص کرده است و قطعا این اطلاعات فقط از URL یا آدرسی که ما تعیین کرده ایم برداشت نشده اند.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

جالب تر این که در لیست نتایج گوگل بخش دیگری به عنوان تایم استمپ مطابق با تصویر زیر دیده می شود که خیلی برای وب سایت های خبری یا پایگاه های اطلاع رسانی حائز اهمیت می باشد. این بخش نشان می دهد که مطلب مربوط به چه زمانی است یا آخرین به روزرسانی مطلبی که ما می خواهیم مربوط به چه زمانی بوده است.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

لینک های نهان یا Cached link

Cached link یک راه نجات زمانی است که صفحاتی از سایت شما از دسترس خارج شده اند؛ اما گوگل با توجه به این که همواره آینده نگر است قادر می باشد نسخه نهانی که در کش ذخیره شده است را به کاربر نشان دهد. این بخش در حکم یک فایل پشتیبان یا بک آپ برای سایت خصوصا زمانی است که یک صفحه یا پست به صورت موقت از سایت حذف شده اند.

مطلب پیشنهادی  4 تکنیک در لینک‌سازی که تاثیر لینک‌ها را در سئو دو چندان می‌کند

در سال های اخیر موقعیت گزینه Cached link در لیست نتایج گوگل عوض شده و اکنون در منو کشویی به شکل زیر و دقیقا زیر URL درج می شود:

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

Snippet یا نوشته سفارشی

اگر با نحوه افزودن قطعه کد سفارشی در وردپرس با Code Snippets آشنا باشید حتما می دانید که Snippet اصل مطلب یک لینک را نشان می دهد که محتوا آن از توضیحات متا یا خلاصه ای از مطلب داخل همان لینک استخراج شده است. نکته جالب توجه در این بخش پررنگ شده کلمه کلیدی داخل لینک در قطعه یا Snippet می باشد.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

اخیرا طول کاراکتر در Snippet به 165 کاهش یافته است و با وجود تایم استمپ حتی بهتر است نهایتا 141 کاراکتر و از نظر فضایی ابعاد استاندارد Snippet باید حداکثر 928 پیکسل باشد. با دقت به تصویر زیر متوجه می شوید که به دلیل عدم رعایت طول استاندارد بخشی از Snippet حذف شده است.

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

در برخی موارد ممکن است Snippet اصلا در گوگل ظاهر نشود. به تصویر زیر که جستجوی توییتر در گوگل می باشد توجه کنید:

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

دلیل دیده نشدن Snippet در این سایت ها بلاک شدن URL با استفاده از disallow در فایل معروف robots.txt می باشد. اگر با متا تگ های robots و کاربرد آن ها در سئو آشنایی دارید حتما می دانید که disallow مانع از نمایش بخش خاصی در لیست نتایج گوگل خواهد شد. گوگل در چنین مواردی پیغام ” A description for this result is not available because of this site’s robots.txt” یا مواردی از این قبیل را نمایش می دهد که بیش تر در پست های شبکه های اجتماعی به چشم می خورد.

Sitelinks یا لینک های سایت در نتایج گوگل

Sitelinks نمایش کاملی از بخش های کلیدی سایت به همراه اطلاعات کاربردی آن برای کاربر است. مثلا وقتی دیجی وردپرس را در گوگل جستجو می کنیم Sitelinks به شکل زیر به نمایش در می آید:

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

مهم ترین کاربرد Sitelinks ناوبری بهتر و ساده تر در سایت است. در چنین مواردی ممکن است کاربر بخواهد بدون ورود به صفحه اصلی سایت مثلا وارد بخش “تماس با ما” شود و اطلاعات تماس با شما را پیدا کند.

احتمالا شما هم در ساختار متوجه بخش more results همان طور که در تصویر بالا مشاهده کردید شده اید. ( پیغامی شبیه به More results from digiwp.com).

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

کلیک روی این بخش جستجو را مجددا بین صفحات مختلف سایت مورد نظر تعریف می کند. مثلا برای سایت دیجی وردپرس کلیک روی این بخش ما را با این صفحه رو به رو می کند و دیگر ما را مستقیما به داخل خود سایت منتقل نخواهد کرد:

آشنایی با ساختار لیست نتایج گوگل

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *