نحوه چند زبانه کردن سایت های وردپرسی

خانه / وبلاگ / آموزش وردپرس / نحوه چند زبانه کردن سایت های وردپرسی
4.9 / 5
52
چند زبانه کردن وب سایت وردپرسی

نحوه چند زبانه کردن سایت های وردپرسی

4.9 / 5
52

تا به حال به این موضوع اندیشیده اید که سایت خود را چند زبانه کنید و یا حتما سایت هایی را دیده اید که دارای چنین قابلیتی هستند. بسیاری از ما تصور می کنیم که انجام این کار بسیار سخت و دشوار خواهد بود ولی باید بگوییم شما با در اختیار داشتن ابزار و پلاگین های مناسب می توانید به راحتی این امر را در سایت خود نیز ایجاد کنید .

چند زبانه کردن سایت وردپرس

استفاده از زبان های دیگر در وب سایت برای آنکه بتوانیم وارد و مطالب خود را به سایر کشور هایی که نیاز و یا به دنبال چنین محتوا یا محصولی هستند مهم است ما برای اجرای این مورد میتوانیم از دو راه استفاده کنیم .

قبل از دو زبانه کردن سایت بهتر است نکاتی را مد نظر داشته باشید و آنها را رعایت کنید . شیوه های اصلی ترجمه یک وبسایت وردپرسی به زبان های دیگر به شرح زیر هستند :

  1. یک ورژن جدید و جداگانه ای از هر پست یا برگه های خود به ازای هر زبان و ترجمه کردن پلاگین ها و پوسته به زبان های دلخواه و لینک کردن این ترجمه ها به یکدیگر ایجاد کنید .
  2. ترجمه پست را که انجام دادید درون همان پست ذخیره کنید .
  3. مدیریت ترجمه ها در برگه ی ایجاد شده، به جای استفاده کردن از محتوای ارسال.
  4. می توانید از سرویس های ترجمه ی آنلاین استفاده کنید .
  5. شما می توانید از شبکه ی مالتی سایت وردپرس و اختصاص یک زبان به هر کدام از سایت های مجموعه و سپس انتخاب وبسایت دلخواه برای زبان دلخواه استفاده نمایید .
  6. یک وب سایت کاملا جداگانه حال چه به صورت سابدامین و چه به صورت دامنه های مجزا ایجاد کرده  و انها را از طریق پوسته ها لینک کنید .

برای ایجاد زبان دوم میتوانیم یک وب سایت جدید روی سابدامین هم ایجاد کنیم که مختص آن زبان می باشد به صوری که در فهرست زبان خود  در سایت ها آن را لینک کنیم اما برای ایجاد سایت دو زبانه یا چند زبانه در وردپرس میتوانیم ساده تر عمل کنیم یکی از روش ها استفاده از ابزار هایی است که مترجمین آنلاین مانند مترجم گوگل در اختیار ما قرار میدهد برای اینکه وب سایت چند زبانه داشته باشیم که به صورت خودکار ترجمه شود میتوانید از ابزار های رایگان استفاده کنید اما در وردپرس به سادگی میتوانید از افزونه های مختلف استفاده کنید تا وب سایت چند زبانه راه اندازی کنید.

نکته ای که در ترجمه وب سایت و ایجاد محتوای چند زبانه به آن برخواهیم خورد زمانی است که ما از زبان های چپ به راست مانند زبان های انگلیسی ، فرانسوی ، آلمانی و سایر این زبان ها می باشد اگر از زبان هایی مانند فارسی ، عربی و زبان های راست به چپ استفاده کنیم چنین مشکلی نخواهیم داشت و آن به این دلیل است که ما از راست چین برای قالب خود استفاده میکنیم پس موضوع مهم تغییر قالب متناسب با زبان مورد نظر است ، اگر با افزونه های زیر این کار را انجام دهید میتوانید متناسب با زبان جدید قالب را نیز تغییر دهید توجه کنید که برای آنکه بتوانید از این شیوه استفاده کنید باید قالب وردپرس خود به صورت پیشفرض زبان های راست به چپ را پشتیبانی کند برای ایجاد یک قالب پاسخگو در هر زبانی پیشنهاد میشود دو فایل rtl.css و ltr.css را ایجاد کنید تا در صورت راست چین یا چپ چین شدن بتوانید قالبی مناسب با زبان را داشته باشید.

مطلب پیشنهادی  آموزش کار کردن و ویژگی های ویرایشگر گوتنبرگ

افزونه Weglot

وب سایت چند زبانهیکی از افزونه هایی که میتوان برای استفاده در چند زبانه کردن سایت از آن بهره گرفت ، این افزونه ساده می باشد . این افزونه وردپرس هر روز به روز رسانی شده و دارای آپدیت منظمی است و امکانات و قابلیت های بسیاری را در اختیار کاربران قرار می دهد که به خوبی میتواند پاسخگوی نیازهای کاربران جهت چند زبانه کردن سایت ها می باشد.

این افزونه چند زبانه کردن سایت با تمام افزونه ها و قالب های وردپرسی سازگار بوده و قادر است همه رشته های موجود در صفحات را ترجمه نماید در این افزونه مدیریت همه زبان ها و ترجمه ها در آن از طریق یک رابط کاربری واحد و متمرکز صورت می پذیرد . شما برای سایت های کوچک که کمتر از 2000 کلمه را ترجمه کند می توانید از نمونه ی رایگان آن استفاده کنید ولی برای سایت های بزرگتر باید از ورژن پولی این افزونه بهره بگیرید و یکی از پلن های پریمیوم آن را تهیه کنید .

افزونه Polylang

افزونه Polylangاین افزونه دارای چند نسخه متفاوت است شما می توانید نسخه رایگان آن از طریق مخزن وردپرس بر روی سایت خود نصب و فعال سازی نمایید نسخه ی رایگان این افزونه تمام امکانات عمومی را در اختیار سایت ها قرار می دهد تا بتوانید یک سایت را ترجمه کنید . از جمله ی قابلیت های مهم این افزونه می توان به عدم محدودیت در تعداد زبان های قابل ترجمه و همچنین پشتیبانی از زبان های راست به چپ / RTL نیز اشاره کرد. شما با این افزونه می توانید نوشته ها، برگه ها، رسانه، دسته ها، برچسب ها، فهرست ها، ابزارک ها و …  را ترجمه کنید همچنین این افزونه از انواع post type ها، تاکسونومی های سفارشی، فید های RSS و به طور کلی هر نوع محتوایی که در وردپرس موجود باشد، پشتیبانی می کند . این افزونه به شما امکان مشخص کردن زبان را بر اساس محتوا یا بر اساس کد زبان از طریق آدرس صفحه را نیز می دهد همچنین می توان از سابدامین یا دامنه های جدا برای هر زبان نیز استفاده نمود .

تنها عیب این افزونه در نسخه ی رایگان عدم پشتیبانی از چندزبانه کردن ووکامرس و  افزونه  ACF Pro، افزونه The Events Calendar و … می باشد به همین خاطر برای دست یابی به چنین ویژگی هایی باید از نسخه ی پولی افزونه استفاده کنید .

افزونه را نصب و فعال سازی کنید سپس برای انجام تنظیمات از منو های وردپرس به تنظیمات > Languages  بروید

افزونه Polylang

در این صفحه سه تب دیده می شود شما در تب اول زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید تا به سایت اضافه شود . با زدن دکمه ی add new language زبان مورد نظر به لیست اضافه خواهد شد .

افزونه Polylang

بعد از انتخاب زبان ها به تب ‘Strings Translations’ رفته و عنوان سایت ، توضیحات متا و فرمت زمان و تاریخ را انتخاب کنید .

افزونه Polylang

سپس به تب Settings  رفته و زبان پیش فرض سایت و برخی تنظیمات فنی دیگر را اعمال کنید .

افزونه Polylang

برای ایجاد متن و محتوای چند زبانه ی خود باید به بخش نوشته ها و یا افزودن برگه ها رفته و از طریق باکس زبان اقدام به ایجاد کنیم . برای ترجمه ی زبان مورد نظر بر روی آیکون + کلیک نمایید و سپس محتوای خود را اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی  فشرده سازی فایل های CSS/ JavaScript در وردپرس

افزونه Polylang

افزونه WPML

یکی از قوی ترین افزونه های چند زبانه کردن وب سایت این افزونه است . این افزونه رایگان نمی باشد و برای داشتن آن باید هزینه صرف کنید این افزونه برای کسانی که مایل هستند یک سایت با قابلیت چند زبانه کردن به صورت کاملا حرفه ای را داشته باشند می توانند از این افزونه بهره بگیرند یکی از قابلیت های بی نظیر این افزونه  درباره ی لایسنس های WPML این است که شما می توانید آن را بر روی بی نهایت سایت استفاده کنید .

شما با چنین پلاگینی می توانید زبان های دلخواه خود را برای سایت انتخاب کرده و سپس ورژن زبان های مختلف را برای هر پست ایجاد کنید. شما با چنین پلاگینی می توانید منو ها، زمینه های دلخواه، برچسب ها و دسته بندی ها را نیز ترجمه کنید و حتی در ورژن های دیگر امکان ترجمه ابزارک ها، پوسته ها و افزونه ها، مدیریت فروشگاه  را امکان پذیر کرده است . لازم به ذکر است که بدانید این افزونه با ورژن های به روز وردپرس نیز سازگار است .

به طو کلی امکانات این افزونه به شرح زیر است :

  • امکان چند زبانه کردن سایت به سادگی
  • قابلیت و امکان ترجمه سایت به چندین زبان مختلف
  • قابلیت ترجمه بخش های مختلف از جمله هدر و فوتر
  •  و …

افزونه nLingual

این افزونه رایگان بوده ولی در به روز رسانی دچار عقب ماندگی شده است ولی همچنین کاربردی بوده و می توان از آن استفاده نمود . این افزونه برای ترجمه ی پست ها برای هر یک از آنها یک پست جداگانه ایجاد می کند و آنها را به هم لینک می کند . و شما به راحتی می توانید ترجمه را مدیریت کنید حتی خواهید توانست زمینه های دلخواه خود را نیز به زبان مقصد ترجمه نمایید و این امکان را به شما می دهد تا خود نحوه ی فراخوانی زبان ها  را مشخص کنید که به سه روش می توانید این کار را انجام دهید .

  • استفاده از ساب دامین
  • استفاده از پسوند مسیر
  • استفاده از آرگومان های GET و POST

شما بعد از فراخوانی زبان جدید کلیه ی ترجمه های پوسته و افزونه ها را نیز بر اساس زبان جدید فراخوانی می شوند .

افزونه MultilingualPress

این افزونه نیز کاملا رایگان می باشد که برای پشتیبانی حرفه ای میتوانید با پرداخت هزینه، پشتیبانی پریمیوم آن را تهیه کنید . شما با این افزونه می توانید سایت های مختلف یک شبکه را به یکدیگر متصل کرده و هر کدام از آنها را برای نمایش یک زبان جداگانه مورد استفاده قرار دهید زمانی که آنها با یکدیگر متصل شدند شما می توانید به بخش ویرایش نوشته مراجعه کرده و ترجمه ی نوشته خود را مشاهده فرمایید .

این افزونه 174 زبان را پشتیبانی می کند و لینک هایی که توسط آن تولید می شود کاملا با موتورهای جستجو سازگار هستند .

با استفاده از پلاگین های بالا میتوانیم وب سایت خود را چند زبانه کنید برای اینکار هم میتوان از افزونه های مختلف استفاده کرد و هم اینکه در سایت های جداگانه برای هر زبان انجام بدهیم اما اگر تعداد زبان هایی که در وب سایت استفاده میکنیم زیاد شود بهتر است که از افزونه های مدیریت زبان برای ایجاد محتوای زبان جدید استفاده کنیم .

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

6 دیدگاه

  1. یاهو

    سلام
    من قالب رو خودم نوشتم. (قالب آماده نیست)
    افزونه polylang رو نصب کردم.
    همه چی عالیه . فقط نمیدونم قالبم چطور برای هر زبان یه فایل style.css اون زبان رو لود کنه؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    ممنون میشم

    • امور مشتریان 2

      سلام دوست عزیز
      باید داخل فانکشن قالبتون تعریف کنید که اگر سایت ltr بود یک فایل css دیگه هم لود بشه
      همچنین میتونید داخل همون فایل استایل قبل از هر استایل از .rtl و .ltr برای تفکیک استایل زبان های چپ به راست و راست به چپ استفاده کنید.

  2. مازیار

    چطور میشه به صفحه ی اولمون گزینه ی تغییر زبان اضافه کنیم وقتی از polylang استفاده میکنیم؟

  3. امین

    توی افزونه WPML
    هیچ جوره نمیشه کاری کرد که دسته بندی ها مجددا تشکیل نشن و فقط به عنوان استرینگ شناخته بشن تا بشه ترجمشون کرد؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *