نبض بازار به واسطه تبلیغات و بازاریابی از نوع آنلاین کنترل میشود. در چنین شرایطی راهکار شما برای شنیده شدن صدایتان توسط مشتری چیست؟ احتمالا اولین راهکاری که به ذهن شما نیز می رسد هم گام بودن با آخرین متدهای سئو داخلی یا سئو on-page و سپس پرداختن به سایر بخشهای آن است.
طی سال های اخیر الگوریتم ها و اصول سئو داخلی در گوگل بیش ترین تغییرات را داشته اند تا کاربران از این که بهترین نمایش را پس از جستجو در گوگل پیش چشم خود می بینند مطمئن باشند. این تغییرات تا جایی پیش رفته است که دیگر گوگل برای نمایش صفحات مرتبط به توضیحات متا یا کلیدواژه ها وابسته نیست و قادر است محتوا را نظیر یک کاربر هوشمند مطالعه و آنالیز کند.
اکنون بعد از همه این تغییرات با الگوریتم های پنگوئن، پاندا یا مرغ مگس خوار سر و کار داریم که ابزارهای اصلی گوگل برای رتبه بندی سایت ها می باشند. این الگوریتم ها بر اساس عملکرد کاربران در حوزه سئو on-page عمل می کنند و یکی از بخش های مهم این بخش تگ های در سئو داخلی می باشد. اگر هنوز با این بخش اساسی در سئو آشنایی ندارید همراه با دیجی وردپرس تا پایان این آموزش سئو بمانید.
در این مطلب میخوانید:
همه چیز درباره تگ ها در سئو on page
اگر در گوگل برای سئو داخلی یا سئو on-page جستجویی داشته باشید با این جمله رو به رو می شوید: سئو داخلی فرآیند بهینه سازی هر یک از صفحات وب برای رتبه بندی بهتر یا بالاتر و سب ترافیک بیشتر از موتورهای جستجو می باشد. سئو on-page مستقیما هم به تولید محتوا مربوط می شود و هم به کدهای HTML هر سایت که باید در استانداردترین حالت خود قرار بگیرند. در مقابل سئو داخلی، سئو خارجی یا سئو off-page وجود دارد که لینک ها و سایر سیگنال هایی که از خارج سایت به گوگل ارسال می گردند را شامل می شود.
از آن جایی که گوگل خیلی ماهرانه تر و خبره تر شده است به تمام فاکتورهای مرتبط با سئو داخلی از دید ارتباط یا مرتبط بودن مطالب نگاه می کند. تصویر زیر مهم ترین فاکتورهایی که سئو on-page را تشکیل می دهند نشان می دهند:
نقش متاتگ ها در سئو on-page
شاید مهم ترین بخش در سئو داخلی هر سایت به کار بردن تگ ها باشد. برخی از تگ ها عملا در سئو بلااستفاده و بی تاثیر هستند؛ اما اگر در ویرایش و تنظیم آن ها دقت به خرج دهیم اثر مثبت خود را اعمال خواهند کرد.
کاربرد متاتگ تامین اطلاعات مورد نیاز موتور جستجو درباره یک صفحه در فضای وب جهت رتبه بندی بهتر است.برخی از این تگ ها که می توانند در سئو موثر واقع شوند عبارتند از:
تگ های عنوان
در هر صفحه از هر سایت تگ های متنوع و زیادی وجود دارد. مهم ترین این تگ ها همان تگ عنوان است که کاربر تحت عنوان نتایج طبیعی جستجو یا در قالب تبلیغات پولی مشاهده می کند. اولین چیزی که گوگل برای ارزیابی یک صفحه بدان نگاه می کند همین تگ عنوان می باشد. اگر با اصول کدنویسی HTML آشنایی داشته باشید، تگ عنوان همین مطلبی که در حال خواندن آن هستید به شکل زیر خواهد بود:
<title>Everything About On-Page SEO</title>
استفاده اصولی از تگ های عنوان در سئو یکی از راه های پیروزی بر رقبا و جذب ترافیک است. عناوین معمولا به صورت مفهومی و حاوی کلیدواژه های اصلی هستند. به علاوه ساختار آن ها در سئو باید طوری باشد که کاربر را به سمت مطلب بکشاند. پس قطعا کمی خلاقیت در آن دخیل خواهد بود.
توضیحات متا
این بخش در واقع خلاصه ای از آن چیزی است که کاربر در یک صفحه ممکن است پیدا کند. اگرچه توضیحات متا سیگنال مستقیمی در رنکینگ یا رتبه بندی سایت ها محسوب نمی شود اما تجربه نشان داده است که گوگل از آن به عنوان یک بخش کمکی در فهم دقیق تر عناوین استفاده می کند. به این ترتیب توضیحات بهتر شانس دیده شدن و بهبود نرخ تبدیل سایت را بالا می برد.
اگرچه اکنون گوگل توضیحات سفارشی که توسط خود کاربران تنظیم می شود را حذف می کند اما توصیه ما این است که این بخش را خالی نگذارید.
در سال 2016 که هنوز طول و بخش توضیحات متا برای گوگل اهمیت داشت حداکثر کاراکتر این بخش از 200 در نسخه دسکتاپ سایت ها تا 172 در نسخه موبایل اعلام شده بود. اکنون برای هر دو دستگاه طول بهینه این بخش 165 تا 175 کاراکتر خواهد بود.
نحوه تکمیل کردن توضیحات متا
در توضیحات متا نام برند خود را حتما درج کنید. در صورت لزوم می توانید یک تا دو بار کلیدواژه را بین این دو خطی که می نویسید جای دهید. در توضیحات متا به جز کلمه کلیدی اصلی به کلمات مشابهی که معنا معادل ایجاد می کنند نیز فکر کنید و سعی نمایید حتما از آن ها استفاده کنید.
نقش تگ های عنوان در سئو on-page
تگ های عنوان همان عناصر h1 تا h6 آشنا در سئو هستند که به جز تگ h1، هر یک چند بار به صورت زیرعنوان در صفحات به کار گرفته می شوند. به صورت استاندارد ساختار عناوین باید حاوی بخش های کلیدی باشد و در مقابل لازم است خود محتوا از عنوان حمایت کند و ارتباط را به خواننده ثابت کند. مقاله نحوه استفاده اصولی از تگ های h1 تا h6 را حتما مطالعه کنید.
در هر صفحه حداکثر یک تگ h1 وجود دارد. در برخی از سیستم های مدیریت محتوا نظیر وردپرس این تگ به صورت خودکار همزمان با وارد کردن عنوان افزوده می شود. آن چه که مهم است عدم استفاده بیش از حد و افراط در به کارگیری کلیدواژه ها در قالب تگ های عنوان می باشد که برای موتورهای جستجو بار منفی دارد.
تگ های عنوان و کارپسندی متون در سئو
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود در سئو از تگ های عنوان استفاده کنیم کاربرپسندی و خوانایی بهتر یک متن سکانس بندی شده با چند بخش مختلف برای خوانندگان آن مطلب است. زیرعنوان ها ابزارهای خوبی برای خُرد کردن یک مطلب به قطعات جداگانه در یک صفحه هستند.
تگ های عنوان یا توپُر کردن مطالب؟
یکی از سوالاتی که اکثر کاربران می پرسند تفاوت توپر کردن یک متن با استفاده از تگ h4 است که هر دو ظاهر یکسانی دارند. لازم است بدانید که تگ های عنوان نسبت به تگ پاراگراف <p> یا کلمات توپر شده معمولا وزن یا ارزش بیشتری برای موتور جستجو دارند. تگ های عنوان را نادیده نگیرید!
برای ورود به بخش آموزش سئو وردپررس روی این لینک کلیک کنید مقاله جدیدتر را حتما ببینید