آموزش کار با وبمستر تولز گوگل به صورت کامل و تصویری (6)

خانه / سئو / آموزش سئو / آموزش کار با وبمستر تولز گوگل به صورت کامل و تصویری (6)
5 / 5
1

آموزش کار با وبمستر تولز گوگل به صورت کامل و تصویری (6)

5 / 5
1

یکی از مهم ترین کارها بعد از راه اندازی یک سایت وردپرس یا مثلا راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی با وردپرس ثبت سایت در سرویس شناخته شده Google Search Console است. سرویسی که شاید تا حدود سه سال پیش همه ما آن را با نام وبمستر تولز می شناختیم اما اکنون مدتی است که همه نام جدید وبمستر تولز یعنی کنسول جستجو گوگل را به رسمیت شناخته اند. برای استفاده هر سایت از Google Search Console لازم است مالکیت دامنه ه­ای آن که وبمستر قصد آنالیزش را دارد تایید شود. بعد از ثبت آن اطلاعاتی حین کار با کنسول جستجو گوگل مشاهده می کنیم که با توجه به تخصصی بودن آن ها شاید هر یک برداشت متفاوتی از آن داشته باشیم. برای رفع این مشکل برای اولین بار به صورت کامل آموزش کار با این ابزار را در جهت بهینه سازی سایت در دیجی وردپرس در اختیار شما قرار داده ایم.

در سری اول تا پنجم به ترتیب آموزش کار با Search Appearance و Search Traffic و سپس Google Index را مرور نمودیم. اکنون Crawl با چند زیرمجموعه گوناگون از میان منوهای مختلفی باقی مانده است که در بخش آخر بررسی خواهیم کرد.

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

معرفی بخش Crawl

ما در عصر موبایل زندگی می کنیم. متخصصان سئو روی هیچ مسئله دیگری به اندازه نسخه موبایل سایت و عواملی که روی آن اثر می گذارند تاکید ندارند. همان طور که از نام این بخش مشخص است اطلاعات، داده ها و خطاهایی که در قسمت کراول مشاهده می کنید مربوط به آمار کراولینگ سایت توسط خزنده های گوگل است. خطاهایی که در این بخش مشاهده می شود به نحوی با نرخ پرش یا دفع سایت شما ارتباط مستقیم دارد. اما در گزارشات کراول سایت دقیقا چه چیزهایی وجود دارد که ما از آن ها بی خبریم؟

گزارش های این بخش به ما می گویند دقیقا کدام صفحات سایت هستند که معیوب یا خراب می باشند. گزارشی که مشاهده می کنید دو بخش کلیدی دارد:

  • Site errors.
  • URL errors.
مطلب پیشنهادی  4 ترفند اقتصادی برای کاهش هزینه‌ها در سئو بین‌المللی

در مجموع هر خطایی که در این بخش های مشاهده می کنید شما را به بررسی سرور، کد های پاسخ HTTP و خطاهای مختلفی مثل خطای Soft 404 و رفع آن وا می دارد.

Site errors یا خطاهای سایت در پیغامی به شکل زیر اطلاع رسانی می شوند:

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

URL errors هم نشانگر خطاهای کراول صفحات سایت شما چه در دسکتاپ و چه در موبایل است:

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

رفع خطاهای Crawl

برخی از خطاهای استاندارد در کار با کنسول جستجو گوگل که در بخش Crawl مشاهده می کنید عبارتند از:

  1. خطا DNS (Domain Name System): این خطا یعنی اتفاقات ناگواری در سروری که وب سایت شما را میزبانی می کند در حال رخ دادن است.
  2. خطا Server: این خطا مربوط به زمانی است که ترافیک سایت شما بیش از حد انتظار بوده است. معمولا خطایی که کاربران در این مواقع مشاهده می کنند به شکل connection or timeout یا هر چیزی مشابه آن است.
  3. خطا Soft 404: این خطاها نشان می دهد که کد پاسخ HTTP هدر شما کد 404 را نمایش نمی دهد. برای رفع این خطا همان طور که قبلا توضیح داده بودیم از ریدایرکت 301 برای صفحات تکراری یا صفحاتی با محتوا کوتاه استفاده نمایید.
  4. خطا 404: این خطا رایج مربوط به صفحاتی است که از سایت حذف یا این که طی تغییراتی بازنشر شده اند. در حالی که تجربه ثابت کرده است خطا 404 مستقیما نمی تواند از دلایل افت رتبه سایت باشد اما به دلیل تاثیر منفی روی بک لینک ها باید حتما با روش های مدیریت و رفع خطای صفحات 404 در وردپرس رفع شود.

با توجه به این که خطاهای Crawl اثرگذاری زیادی دارند بنابراین بعد از بهبود سرعت سایت و مدیریت کلیدواژه ها رفع این خطا باید اولویت سوم در کار با کنسول جستجو گوگل باشد.

آنالیز داده های Crawl Stats

اطلاعاتی که در این بخش مشاهده می کنید رتبه Crawl سایت شما را مشخص می کنند. این داده ها نشان می دهند گوگل چه قدر و چه زمانی سایت شما را کراول نموده است. اما چه طور باید از داده های این بخش استفاده نمود؟

مطلب پیشنهادی  با افت رتبه سایت مواجه شدید؟ سریعا این 10 کار را انجام دهید!

گزارش هایی که در این بخش مشاهده می کنید در قالب نمودارهایی با افت و خیرهای غیرقابل پیش بینی و ناهماهنگ مرتب شده اند:

1- Pages crawled per day (صفحاتی که در روز کراول می شوند)

گزارش این بخش دو حالت می تواند داشته باشد:

صفحاتی که رشد نزولی از نظر کراولینک داشته اند یا در واقع خوب کراول نشده اند. به این معنا که ربات های گوگل سایت را خیلی سریع کراول کرده اند.

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

صفحاتی که خیلی خوب کراول می شوند

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

نکته: در صورتی که در این نمودارهای فراز و فرود زیادی مشاهده می کنید باید کمی بیش تر دقت کنید. اگر قله های زیادی در نمودار می بینید احتمالا محتوا جدیدی اضافه کرده اید.

2- دانلود های روزانه از سایت شما بر حسب کیلوبایت در هر روز

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

3- زمانی که برای دانلود هر صفحه از سایت صرف شده است

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

استفاده از بخش Fetch as Google

ابزار Fetch as Google احتمالا یکی از محبوب ترین بخش ها در کار با کنسول جستجو گوگل باشد؛ چون نشان می دهد گوگل سایت شما را چه طور ارزیابی می کند و با استفاده از آن می توانید پردازش سایت خود را توسط گوگل تست کنید. چیزی مثل یک شبیه ساز گوگلی!

وقتی در این بخش روی دکمه Fetch کلیک کنید پاسخ های HTTP را که گوگل دریافت می کنید بلافاصله مشاهده خواهید کرد. اگر روی دکمه Fetch and Render کلیک کنید مشاهده خواهید کرد که هر صفحه در هر مرورگر خاص چه طور بارگذاری خواهد شد.

نحوه استفاده از ابزار Fetch as Google

یکی از کاربردهای خاص این ابزار شناسایی محتوهایی است که در سایت شما از دید گوگل پنهان مانده اند. وقتی که URL یکی از صفحات پنهان مانده را در بخش fetch and render وارد می کنید پاسخی مطابق با تصویر زیر دریافت خواهید کرد:

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

سایر کاربردهای این بخش در کار با کنسول جستجو گوگل عبارتند از:

  • به روزرسانی صفحات قدیمی
  • راه اندازی بخش جدیدی در سایت که لازم است کراول شود
  • معرفی طراحی جدید نسخه موبایل به گوگل

در ادامه لازم می دانیم در پایان این سری آموزشی اسکرین شات هایی از نسخه بتا نهایی کنسول گوگل را با شما به اشتراک بگذاریم:

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

 

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

 

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

آموزش کار با کنسول جستجو گوگل برای سئو سایت

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *