آیا داشتن چندین سایت همزمان و دامنه مستقل به سئو کمک می کند؟

خانه / سئو / آموزش سئو / آیا داشتن چندین سایت همزمان و دامنه مستقل به سئو کمک می کند؟
5 / 5
1
مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

آیا داشتن چندین سایت همزمان و دامنه مستقل به سئو کمک می کند؟

5 / 5
1

تاسیس وب سایت های مختلفی که هر یک توسط دامین مستقلی میزبانی می شوند امری است متداول که هنوز خوب یا بد بودن آن دقیقا مشخص نیست. برندها با اهدف مختلف دست به راه اندازی همزمان چندین سایت می زنند. برخی برند خود را تفکیک کرده و هر یک از خدمات خود را در وب سایتی جداگانه عرضه می کنند تا به این شکل مشتری تجربه ساده تر و آسان تری را در دسترسی به محصولات یا سرویس داشته باشد. برخی هم برای مدیریت بهتر و تفکیک اطلاعاتی که اگر در یک سایت جمع شوند احتمالا نامنظم و انبوه می شوند تصمیم می گیرند چند وب سایت برای خود داشته باشند. حالا سوال اصلی این است: آیا داشتن چندین سایت همزمان و دامنه مستقل به سئو کمک می کند؟ این کار از نظر سئو خوب است یا نه؟

هنوز جواب قاطع و مشخصی نمی توان برای این سوال تعیین کرد. در واقع جواب دادن به این پرسش به نگاه افراد بستگی دارد و همان طور که می دانید ما کارشناسان زیادی با صدها فکر و سلیقه در دنیا داریم که در باب سئو اظهار نظر می کنند. برای تحلیل موضوع چند سایته بودن برندها و این که آیا این امر در سئو مفید است یا به ضرر سایت تمام می شود همراه با ما در دیجی وردپرس بمانید!

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

شاید بهتر باشید برای رفع این ابهام و رسیدن به یک جواب منطقی قطعی ابتدا نظرات طرفداران یا مخالفان داشتن چندین سایت را با هم بررسی کنیم:

طرفداران استفاده از چندین سایت

طرفداران این روش دلایل مختلفی برای پذیرش و تایید این کار دارند:

جستجوها با این روش به مقاصد کاربران نزدیک تر است

چند سایته بودن یک برند و داشتن چند دامین مستقل به صورت همزمان به نفع برندهایی است که خدمات متنوعی را به کاربران خود عرضه می کنند. مشاهده پورتفولیو یا مجموعه اقدامات و پروژه های در دست انجام یک سایت به ما دید واضح تری از این موضوع خواهد داد.

مطلب پیشنهادی  بدون افت رنک و با بازسازی برند با استفاده از سئو جایگاه خود را احیا کنید!

وب سایت Shutterfly نمونه ای از هزاران برندی است که با داشتن چندین سایت به مدیریت خدمات و محصولات خود کمک کرده و از این راه نتایج خوبی هم کسب نموده است:

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

Shutterfly محصولات خود را به چند شاخه جداگانه تقسیم کرده و در وب سایت های مستقلی از آن ها پشتیبانی می کند. این برند لینک سایت ها را در فوتر سایت های دیگر قرار می دهد و به این روش ارتباط موثری بین وبگاه های خود برقرار نموده است. به این روش کاربر برای پیدا کردن سایر خدمات کمپانی نیز سردرگم نخواهد شد و سریعا از طریق این شکل از ناوبری در فوتر سایت به وب سایت دیگری منتقل می شود.

دقت داشته باشید این روش فقط در صورتی مورد تایید است که یک سایت اوضاع قابل قبولی داشته باشد؛ در غیر این صورت نه فقط خودش بلکه سرنوشت سایر سایت ها نیز به خطر می افتد.

تثبیت جایگاه سایت در گوگل

فرض کنید شما برندی دارید که قصد دارد در شاخه های مختلف با یک کلمه کلیدی خاص رشد کند. در چنین حالتی تفکیک این شاخه ها منطقی تر به نظر می رسد تا این که بخواهید همه چیز را زیر چتر یک سایت با کلمات مشابه تکراری جای دهید.

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

تجربه نشان داده احتمال این که گوگل دو دامین مختلف را در SERP یا صفحه نتایج برای یک کلمه کلیدی جای دهد بیش تر از این است تا این که بخواهد همان کلمه کلیدی مشترک را در قالب دو URL مربوط به یک دامین به کاربران نشان دهد.

برای این که بهتر متوجه این مزیت داشتن چندین سایت شوید دوباره به مثل قبلی یعنی وب سایت Shutterfly باز می گردیم. این برند صاحب کمپانی مستقل دیگری به نام Wedding Paper Divas است که کارت های عروسی طراحی و تولید می کند. در صورتی که شما کلمه خرید کارت عروسی را به زبان انگلیسی در گوگل جستجو کنید همزمان دو طبقه بندی کارت عروسی را در دو سایت مربوط به این برند یعنی Shutterfly و Wedding Paper Divas را طبق شکل زیر مشاهده خواهید کرد؛ با این تفاوت که Wedding Paper Divas به دلیل تمرکز بیش تر روی این کلمه کلیدی در جایگاه بهتری یعنی سوم گوگل قرار گرفته است :

مطلب پیشنهادی  دیدگاه ها در سئو : نحوه مدیریت نظرات برای افزایش بک لینک ها و ترافیک سایت

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

به همین دلیل است که داشتن چندین سایت در چنین مواردی واقعا بهتر از یک سایت جامع است.

محتوا های مشابه

محتوا مشابه یا همان داستان همیشگی محتوا تکراری فقط یک جا است که ممکن است به درد بخورد؛ زمانی که چندین سایت داشته باشید! بر خلاف تمام مشکلاتی که محتوا تکراری در بازاریابی محتوا ممکن است به وجود آورد این بار مشابه بودن مطالب به رتبه ممکن است کمک کند؛ چون قادر هستید همان محصول یا سرویس را در دامین مستقل دیگری عرضه کنید؛ بدون این که توسط گوگل متهم شوید.

مخالفان استفاده از چندین سایت

مخالفان این روش دلایل مختلفی برای رد این کار دارند:

سلب اعتبار از لینک ها

مهم ترین دلیل مخالفت با راه اندازی چند سایت اختلاط و ناکارآمدی کلمات کلیدی است که ممکن است به علت وجود لینک های متعدد به وجود آید؛ چون لینک ها در سایت های مختلف رقابت شدیدی بین سایت های متعلق به یک برند ایجاد می کنند.

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

باز هم مثال قبلی را تکرار می کنیم. اگر Shutterfly و Wedding Paper Divas ازنظر جایگاه در گوگل برای کلمه خاص کارت عروسی رتبه خوبی نداشتند بهترین کار تلفیق وب سایت ها بود و دیگر داشتن چندین سایت جواب نمی داد.

کاهش تاثیرگذاری برند

این روزها کسب جایگاه بهتر در گوگل فقط به لینک یا محتوا نیست. اکنون برندهای مشهورتر نسبت به سایت های بهینه تر جایگاه بالاتر و بهتری دارند.

در موضوع برندینگ همه چیز در دنیا سئو برای داشتن چندین سایت زیر سوال می رود؛ چون با این کار هر سایت باید منابه جداگانه و مثلا صفحات اجتماعی مستقلی داشته باشد و این یعنی تقسیم اعتبار یک برند. از این رو با این کار رفته رفته تاثیرگذاری برند کم می شود.

مزایا یا معایب داشتن چندین سایت همزمان

راه حل چیست؟

با وجود این دو تحلیل حتما تا کنون متوجه شده اید که پاسخ به این سوال که آیا داشتن چندین سایت همزمان و دامنه مستقل به سئو کمک می کند یا نه کاملا نسبی است و به سایت شما بستگی دارد. ضمنا در مدیریت سایت های همزمان خود به این نکات توجه کنید:

  • هر زمان لازم بود سایت ها را تلفیق کنید
  • از هر سایت به سایت های دیگر لینک بدهید
  • محتوا وب سایت ها دقیقا مثل هم نباشد
اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

یک دیدگاه

  1. محمود

    ممنون. دنبال چنین مطلبی میگشتم. فکر میکنم فقط شما در این مورد بحث کردین.

    اما من فکر میکنم بهترین راه اینه که در ابتدای کار با هر بزرگی و گستردگی که کار داره فقط یک سایت ایجاد بشه تا برند سازی انجام بشه و به مرور زمان بعد از بزرگ شدن کار و برند شدن شروع به تفکیک قسمت ها از هم کرده و سایتهای دیگر را ایجاد کرد. کاری که دیجیکالا کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *