8 ترفند کاربردی و زودبازده برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

خانه / سئو / تکنیک های سئو / 8 ترفند کاربردی و زودبازده برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML
5 / 5
1
ترفندهای کاربردی برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

8 ترفند کاربردی و زودبازده برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

5 / 5
1

دیگر همه می‌دانند که نقشه سایت یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در طراحی و سئو داخلی است و با وجود تمام تصورات اشتباه در ارتباط با نقشه سئو، همچنان قلب تپنده سایت برای هدایت خزندگان و به دنبال آن بازدیدکنندگان بیش‌تر است. از این رو بهینه‌سازی نقشه سایت نظیر سایر قسمت‌ها دیگر ضروری است.

نقشه سایت XML نظیر نقشه گنجی است که جایگاه هر یک از عناصر را برای موتور جستجو مشخص می‌کند. با استفاده از این بخش نه تنها یک نمای کلی از ساختار سایت به موتور جستجو داده‌ایم بلکه:

  • نشان داده‌ایم که هر یک از صفحات چند بار آپدیت و به روزرسانی شده‌اند
  • آخرین تغییرات صورت گرفته روی هر یک از صفحات چه تاریخی بوده است
  • اهمیت هر یک از صفحات نسبت به سایر صفحات سایت به چه صورت است

نقشه برای هر سایتی مهم است؛ چون تمام محتوا آرشیو شده‌ای که هیچ ارتباطی به هم ندارند تنها به واسطه این بخش است که تجمیع می‌شود. به علاوه سایت‌هایی که از کمبود لینک‌های خارجی ضربه می‌خورند با استفاده از نقشه سایت می‌توانند تا حدودی این ضعف را به واسطه نقشه‌ای که بیش از هزاران صفحه را در بر دارد پوشش دهند.

پش وقت را تلف نکنید. حال که با اهمیت این بخش را آشنا شدید همین حالا برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML مطابق با ترفندهای زیر دست به کار شوید.

ترفندهای کاربردی برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

ترفندهای کاربردی برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

از میان افزونه‌های ضروری برای هر سایت بدون شک افزونه‌های ساخت نقشه سایت مهم‌تر هستند. نقشه سایت را معمولا پیش از بارگذاری مطالب در سایت نصب می‌کنند تا تک تک مطالب به مرور در آرشیو نقشه جمع‌آوری شوند. همان طور که گفته شد مهم‌ترین مزیت سایت مپ همین ارتباطی است که بین مطالب کاملا نامرتبط با هم برقرار می‌کند.

مطلب پیشنهادی  تکنیک های اصولی ایندکس سریع تر مطالب در گوگل

برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML به نکات زیر توجه کنید:

ساخت نقشه سایت را فقط با افزونه و ابزارهای خاص

ساخت نقشه سایت به لطف افزونه‌های مختلفی که به رایگان در اختیار کاربران قرار دارند ساده شده است. معروف‌ترین و محبوب‌ترین ابزار فعلی برای کابران وردپرس Google XML Sitemaps است. در صورتی که قبلا افزونه سئو Yoast SEO Premium را نصب کرده باشید می‌توانید نقشه را از همان جا فعال کنید.

به جز افزونه‌ها، هر کاربر می‌تواند با استفاده از کدهای ساختاری نقشه را به صورت دستی بسازد. فراموش نکنید که نقشه سایت حتی به فایل متنی با فرمت XML نیاز ندارد.

ثبت نقشه سایت در گوگل

بعد از ساخت نقشه، لازم است آن را از طریق کنسول جستجو گوگل ثبت کنید. بعد از ورود به داشبورد مسیر Crawl > Sitemaps > Add Test Sitemap را از کنسول گوگل طی کنید. فراموش نکنید که قبل از ثبت نقشه سایت، حتما باید شیوه نمایش و خطاهای موجود بررسی  و رفع شوند. در غیر این صورت کوچک‌ترین خطایی در نقشه سایت از ایندکس شدن صفحات فرود سایت جلوگیری می‌کند.

ترفندهای کاربردی برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

فراموش نکنید که ثبت صفحات در نقشه و سپس در گوگل به معنای اولویت‌بندی ایندکس برای گوگل است. بنابراین هرگز نمی‌توان ایندکس شدن مطالب را با استفاده از ترفندهای بهینه‌سازی نقشه سایت  تضمین نمود.

اولویت‌بندی صفحات مهم‌تر در نقشه سایت

در صورتی که نقشه سایت ربات‌های گوگل را به سمت صفحات بی‌ارزش و کم‌اهمیت هدایت کند، گوگل متوجه می‌شود که صفحات سایت شما برای هدایت یک کاربر مناسب و ایده‌‌ال نیستند؛ حتی اگر چنین صفحاتی صفحه ورود به وب سایت شما باشند.

مطلب پیشنهادی  سایت با www یا بدون www ؟ مسئله این است!

برخی از مهم‌ترین صفحات که حین بهینه‌سازی نقشه سایت و هدایت ربات‌ها باید به آن‌ها توجه کنید عبارتند از:

  • صفحات کاملا بهینه و مطمئن
  • صفحاتی که حاوی عکس یا ویدیو هستند
  • صفحاتی که مطالب آن خاص و کامل هستند

ترفندهای کاربردی برای بهینه‌سازی نقشه سایت XML

رفع و پیشگیری از خطاهای ایندکس سایت

اطلاعات کنسول جستجو گوگل گاهی به شدت ناامیدکننده می‌شود؛ خصوصا وقتی که پیام ایندکس نشدن برخی از صفحات را در حساب خود می‌بینید اما دقیقا نمی‌دانید عامل این خطا و مشکل دقیقا کدام صفحه است. البته در آپدیت اخیر گوگل این مشکل تا حدودی رفع شده است و گوگل صفحات مشکل‌زا را لیست می‌کند؛ اما این لیست قطعا تمام صفحاتی نیست که حاوی مشکل یا خطا هستند.

در چنین مواردی بهتر است نقشه‌های سایت را از هم تفکیک کنید؛ مثل نقشه صفحاتی که فاقد عکس هستند، نقشه صفحاتی که دارای ویدیو می‌باشند و …

قرار دادن ورژن Canonical برای تمامی URLهای سایت

وقتی که در سایت صفحات مختلف اما مشابه یا بسیار مشابهی دارید و احساس میکنید گوگل در هدایت کاربران به نتیجه مرتبط ممکن است دچار شک یا اشتباه شود از تگ link rel=canonical استفاده کنید. این تگ است که اولویت کراول و ایندکس مطالب را برای گوگل مشخص می‌کند.

در نقشه سایت نیز لازم است از این تگ برای تعیین تکلیف گوگل استفاده نمایید.

استفاده از متا تگ‌های ربات به جای Robots.txt

به احتمال زیاد شما هم هر زمان که مایل به ایندکس یا دنبال شدن صفحات سایت خود نیستید از تگ noindex,follow استفاده می‌کنید. این کد همان متا تگ ربات در سئو است که شاید موتور جستجو را از ایندکس صفحات بازدارد اما با حفظ ارزش لینک‌ها با دیده شدن صفحات کمک می‌کنند؛ بدون این که اثری از آن‌ها در لیست نتایج موتور جستجو وجود داشته باشد.

اشتراک گذاری

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگر توهین و اهانت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *